8/22/2013

valaisinten harmoniaa
1h + k vaatii valaisinten valinnalta harkintaa. Kaksi roikkuvaa kattovalaisinta riitelee helposti keskenään jos valintaa ei tee tarkkasilmäisesti. Meillä toinen kattovalaisin, vasemmalla ylhäällä oleva Zettel´z sijoitettiin aivan katon rajaan ja se toimii samalla tehokkaana yleisvalona. Oikealla ylhäällä oleva Caravaggio taas olisi suunnitteilla sijoittaa ruokapöydän ylle niin, että se pöydän ja tuolien kanssa muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden. Se on myös mukavan jäsäkkä vastapaino Zettel´zin hajanaiseen olemukseen.

Lisäksi tarvittaisiin vielä pienempiä valonlähteitä antamaan rauhallista, hämyisää valoa tarvittaessa. Muuton uudet Up Lamp-valaisimet sopisivat kokonaisuuden muotokieleen. Niiden paikka voisi olla kirjahyllyssä, jolloin puuhyllyt heijastaisivat valoon lämpimän sävyn. Tällä hetkellä siellä on Kartellin kirkas Bourgie, jo 8 vuotta palvellut valaisin, josta pamahti katkaisija muutama päivä sitten. Se tietenkin korjataan ( uusia katkaisimia saa ), mutta nyt vaihtelu jo virkistäisi ja valaisimen voisi saada sisko lainaan. ( Kalusteet kiertävät meillä hienosti viiden eri perheen kesken :)

Alhaalla oikealla olevat Iittalan uutuusvalaisimet saattaisivat toimia yöpöydällä lukuvalona. Pitänee vielä käydä testaamassa, millainen valo niistä lähtee.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi22/8/13

  Nuo iittalan valaiimet ovat aivan ihanan näköisiä, mutta yllätyin kuinka pieniä ne olivatkaan livenä ja aika kova hinta myöskin. Valaisimet ovat kuitenkin betonia ja lasia, eivät mitään kaikkein kalleimpia materiaaleja. Muuton Up-valaisin on ollut itsellänikin mielessä. Se olisi mahtava taustavalon tuoja.

  /Murkinamasu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua huolestuttaa tuossa Iittalassa se, että näen hyvin itseni kolauttamassa sen lattialle :) Nyt meillä on Uppi ja se on kyllä ihan mahtava!!

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!