9/26/2013

Oma sisustustyyli

Olipa mielenkiintoista lukea Pihkalan Maijan ajatuksia omasta sisustustyylistä. Monta samaa ajatusta ajattomuudesta ja klassisuudesta kuin itsellänikin.

Oman sisustustyylini kulmakiviä taitavat olla kierrätetyt laadukkaat kalusteet, rauhallinen tunnelma, luonnolliset materiaalit sekä sekoitus yksinkertaisuutta ja ylellisyyttä. Boho chic-tyyliset runsaat sisustukset vetoavat, toisaalta myös minimalistiset ja suoraviivaiset kodit. Olen viimeiset 10 vuotta asunut vuokralla keskustan wanhoissa kivitaloissa Turussa ja nyt Helsingissä. Talojen arkkitehtuuri, tunnelma ja korkeat huoneet ovat myös vaikuttaneet osaltaan sisustusvalintoihini, kuten myös se, että asunnot ovat olleet lähes poikkeuksetta yksiöitä.

Yksi lemppariharrastuksistamme mieheni kanssa on kirppareiden kiertely (hieman on työkiireiden vuoksi viimeaikoina jäänyt), ja monta mahtavaa löytöä sitä on tehtykin; kuten edellisen asuntomme Domus-tuolit, tälläkin hetkellä käytössä olevat alkuperäiset Thonet-tuolit, kaikki kodin pöydät, kirjahylly, vaatekaappi, astioita jne. Kirpparit ovat olleet myös pitkien niukkabudjettisten opiskeluvuosien sisustusaarreaitta, sillä Ikeaa ei meidän kodista juuri löydy peiliä lukuunottamatta.
Rakkauden vanhoihin kalusteisiin olen imenyt jo äidinmaidossa; lapsuudenkotini on sisustuettu vintagella ja antiikilla. Sisustus on yhdistelmä slaavilaisia tummia sävyjä ja tunnelmaa sekä puhdasta valkoista maalipintaa ja pellavaa. Isäni on myös erityisen taitava käsistään ja jos mieluisaa kalustetta ei valmiina löydy, suunnittelee ja tekee hän sellaisen itse. Ehkäpä siellä piilee osasyy miksi aikoinaan lähdin opiskelemaan sisustusta ja muotoilua… Vanhojen tavaroiden joukkoon heittäisin kuitenkin itse hieman uutta ja raikkaan valkoista ja hieman jotain villiä kontrastiksi:


photo via Pinterest from here


Innostun hyvin monenlaisista sisusustuksista ja työni puolesta pääsenkin työskentelemään laajasti niiden parissa. Pyrin aina katsomaan ajassa hieman pidemmälle ja varsinkin juuri kokonaisvaltaisissa yksityisasiakastöissä pyrin karttamaan trendejä. Trendit itsessään ovat mielestäni mauste, jota kannattaa käyttää vastuullisesti ja harkiten. Se, miten muut menevät trendien perässä ei haittaa minua. Ja toki sitä tulee hurahdettua ihan huomaamattaan vaikka ja mihin! Ihmisiähän kun tässä ollaan :) Oma tyylini muokkautuu sitä mukaan kuin minäkin. Juuri sitä omaa tahtiaan niin kuin pitääkin. Toivon kovasti että jokainen jaksaa ja uskaltaa rakentaa omasta kodista sellaisen jossa oikeasti viihtyy...6 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja kollegani, allakirjoitan ne täysin. Samat eväät ovat myös oman tyylini lähtökohdat :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi27/9/13

  Ihania ajatuksia, kiitos kun jaoit ja silmän iloakin riittää paljon kuvissasi,
  ihmisinä ihmisten rinnalla eteenpäin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli niin hyvä mieli sanoistasi!

   Poista
 3. Kiva kun tartuit tähän haasteeseen! Tosiaan aika samoilla linjalla ollaan näiden tyyliajatusten kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kun haastoit, sain hieman pureskeltavaa ja oli pakko tarttua kynäänkin :)

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!