10/16/2013

Himoittu matto *

Kotona on muutakin uutta kuin keltainen tyyny, nimittäin matto! Jee! Olen jo ikuisuuden kuolannut värikäsiteltyjä vanhoja persialaismattoja, mutta hinnat ainakin keskustan kivijalkakaupoissa hurahtavat aina reippaasti yli tonnin, jopa kolmeen tuhanteen...  Carpet Vistan sivuilla matot ovat hinnaltaan sopivampia ja kun vielä sovimme yrityksen kanssa blogiyhteistyöstä, ryhdyin tositoimiin.

Wanhan asuntomme lautalattia on kaunis, mutta hieman liian pilkukas. Kaipasimme näin talvea vasten myös jotain pehmeää ja kotoisaa jalkojen alle. Koska olemme melko turvallisten värien kannalla suuremmissa hankinnoissa, valitsin kohteeksi harmaan eri sävyt. Halusimme myös tarpeeksi suuren maton (liian usein näkee ankean pieniä), mutta maton tuli sopia kuitenkin myös keittiöön, johon se ensisijaisesti sijoittuisi. Carpet Vistan mattovalikoima on laaja ja sen läpi kahlaaminen olisi varmasti lähes mahdotonta ilman apua. Asiakasta helpottamaan on rakennettu kätevät valinnat, joilla voi seuloa mattoja tyypin (tämä on vintage-mallistosta), värin, pituuden, leveyden ja hinnan perusteella. Itse mittailinkin mittanauhalla minimi- ja maksimimitat lähtökohdaksi etsinnälle. Vaihtoehdoista löytyikin monta potentiaalista mattoa.


Täältä voit nähdä kuvan ruokatilasta ennen mattoa. Kyllähän tuo nyt mattoa huutaa... Päädyimme 275 cm x 169 cm kokoiseen vaaleanharmaaseen mattoon.  Ja se tosiaan tekee paljon! Matto kokoaa ruokapöydän ja istuimet ja kokonaisuudesta tuli heti paljon kutsuvampi ja kotoisampi, vai mitä? Tilasin maton 10.10 ja se saapui UPS:lla Ruotsista tänne meille tänään 16.10. Nopeaa toimintaa siis :) Itse kokemattomana nettishoppailijana olen iloisesti yllättynyt. Koko ja maton kuvaus pitävät hyvin paikkaansa. Väri on astetta tummempi ja kylmempi kuin kuvissa, mutta kaunis. Tämä jää!


matto/carpet - Carpet Vista * blogiyhteistyö/blog co-operation
penkki/bench - oma design/my design
tyyny/pillow - sisustusliike Teatteri/Johanna Gullichsen
pöytä/table - itse tehty kierrätysosista/self made from second hand parts


8 kommenttia:

 1. Vau, enpä ole tuollaisestakaan mahdollisuudesta kuullut. Upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Tää on kyl ihana! Aika sijoitus, mutta tekee kyllä tunnelmaa koko hintansa edestä :)

   Poista
 2. Olen näitä värikäsiteltyjä kaunottaria ihastellut jo jonkin aikaa verkkokaupoissa, kiva nähdä nyt jonkun kotonakin. Persialaiskuume on ollut täälläkin nousussa, eikä tämä nyt ainakaan helpottanut sitä. :) Upea!

  VastaaPoista
 3. Hieno matto, hillitty ja tyylikäs.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Merja! On kyllä ihana matto. Olen ihan hurahatanut mattomaailmaan. Ne on vaan aikasta kalliita hankintoja ja ainakaan itse en ole käytettynä juurikaan löytänyt mieleisiä, räsymattoja lukuunottamatta toki.

   ps. teillä on ihan mielettömän upea koti!! Ihan kiukutti kun katsoin aikoinaan niitä Suvin ottamia kuvia :D

   Poista
 4. Ei vitsi miten nätti väri! Meillä on kans samantyylinen matto, mutta turkoosin värisenä. Antaa väripilkkuna kivaa sävyä kaiken mustavalkoisuuden ja puunsävyjen keskelle. Kuinka paljon tuon kokoisella matolla muuten olisi normaalihinta? Ostin omani, hiukan pienemmän version viime vuonna Habitaren viimeisiltä minuuteilta, hinnasta tipahti tinkauksen seurauksena 400 euroa pois, ei paha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva blogi sulla, kävin stalkkaamassa heti :) Turkoosi matto kuulostaa aivan ihanalta, ja just niinkuin sanoit, virkistävä valinta! Sopis meillekkin, mutku ollaan niiiiin niin varovaisia... Ja aikasta hyvin tingattu! Meijän matolla oli lähtöhinta n. 800€. Kohtuullinen mun mielestä verrattuna moneen muuhun.

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!