10/30/2013

Ruokapöytä

Olen saanut muutaman kyselyn ruokapöydästämme. Pöytä siis oma väsäys ja koottu vanhan sohvapöydän massiivipuisesta kannesta ja lasikuitujalasta, jotka on molemmat ostettu kirpparilta. Meillä oli ihan hullu metsästys käynnissä, kun piti löytää pienellä halkaisijalla oleva, ehdottomasti pyöreä pöytä. Tämän pöydän halkaisija on vain 89cm. Suurin osa löytämiämme pöytiä oli 100-120cm halkaisijaltaan tai sitten muuten aivan vääränlaisia.

Lasikuitujalka oli melko huonossa kunnossa hankittaessa. Aloitin hiomalla vanhat maalit pois ja maalin alta löytyikin vanhoja paikkoja. Paikkasin uudet klommot ja hioin pinnan tasaiseksi. Maalasin pinnan useampaan otteeseen lasikuitumaalilla, jota sai ihan keskustan Värisilmästä kätevästi. Kansilevyn vanha lakka niinikään hiottiin ja pohjamaalin jälkeen pintamaaliksi tuli valkoinen kiiltävä ja kestävä huonekalumaali. Kaikki maalit olivat muistaakseni Tikkurilan.

Pöydän mittasuhteet ovat hitusen epätasapainossa, sillä jalkaan on takuulla tarkoitettu juuri se hieman suurempi kansi. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä pöytä on omassa kulmauksessaan ja oikein hyvä käytössä. Jos ja kun joskus muutamme väljempiin neliöihin, uskoisin että pöytä seuraa mukana ja vaihdan siihen vaan sen optimaalisen kokoisen kannen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit, jee!