11/03/2013

Cinnamon swirl breadMies pyöräytti eilen makoisan kanelileivän, jonka tuoksu leijaili kodissa vielä aamullakin. Leipä on ulkomuodoltaan kuin tavallinen vuokaleipä, mutta sisältö paljastaa kauniin kierrekuvion. Maku on korvapuustimainen. Täydellinen. Viipaleita voi  lämmittää vaikka leivänpaahtimessa sunnuntain viivyttelevällä aamupalalla. Löysin muuttolaatikoista (kyllä, niitä on vieläkin avaamatta) Arabian Koko-sarja 0,5 litran mukit, jotka ovat kyllä mahtavia aamukahvimukeja kun saa kerralla reilun maitokaviannoksen. Tapanani on lämmittää muki ennen täyttöä kuumalla vedellä niin kahvi säilyy pidempään lämpöisenä. (<- EDIT aika pirkkaniksi tuo viimeinen kommentti :)4 kommenttia:

 1. Löysin vasta tänne ja klikkasin itseni lukijaksi.
  Kaunis ja seesteinen tunnelma täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Ilona ja tervetuloa! Kiva kun löysit tänne :)

   Poista
 2. Voi! Kun asuimme Kaliforniassa, oli cinnamon bread lasten suosikki. Sitä meni monella aamaisella useita viipaleita.. äitikin tykkäsi :) Onko miehelläsi tähän ohje?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Merja! Se on kyllä niiin hyvää, nams! Leipä on tehty tuon ohjeen mukaan:

   http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/08/homemade-cinnamon-bread/

   Tällä kertaa meillä nousi taikina hieman liikaa, jonka vuoksi leipä ei ole ihan niin yhtenäinen, mutta tuolla ohjeella onnistut varmasti! Leipomaan vaan :)

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!