3/28/2014

ELÄMÄN AAKKOSIA

aaitous - Aitous on asia, jota itseni on toisinaan vaikea tunnistaa ihmisissä. Mutta kun sen näkee, on se jotain hyvin kaunista ja merkityksellistä. Epäaitous on lähinnä pettymys.
b - broken - Kauneimmat meistä on sirpaleista tehty. Uskon vahvasti siihen, että elämässä on koettava kolhuja, ja ne on käsiteltävä, jotta lopputulos on paras mahdollinen.
c - chair - Tuolit ovat sisustuspaheeni. Niin paljon on hyviä ja niin vaikea päättää.

Overgaard & Dyrman
d - Dragsfjärd - syntymäkuntani, jonne kaipaan aina vaan. Mahtava paikka, jossa asuu mielettömän mielenkiintoisia ihmisiä. Vertaan kotikylääni usein Muumilaaksoon. Kaunis luonto, rannat, laakso, meri ja kaikki ne hullut tyypit!
e - estetiikka - Mielestäni usein väärällä kalskahduksella sanottu sana. Estetiikka on elämän suolaa!
f - feng shui - Tämän termin olen muotoillut itse itselleni sopivaksi. Ja sekös takuulla varmasti harmittaa joitain. Pahoittelen. Kuitenkin, siis kodin tunnelma, keskiössä sen asuja. Ne ovat hyvin tärkeitä.
g - Google - No, on se vaan aika usein mukana arjessa :) Eihän siitä mihinkään pääse. Ja yksi Gunnarkin on on perin tärkeä...
h - hetket - Elämän tärkeitä asioita. Usein arki porskuttaa menemään ja aika vaan katoaa. Silloin pitää napata kiinni hetkestä. Tehdä pieni hetki itselleen. Havahduttaa itsensä siihen missä on, juuri nyt. Tehdä hetkestä merkityksellinen.
i - ihmiset - Olen aina kiinnostunut muista ihmisistä, vaikken ole välttämättä se kaikista sosiaalisin ulospäin. Toisinaan törötän aamuratikassa tyhmä virne naamalla, kun tekisi mieli syleillä koko maailmaa!

j - Joona - my love. Kapteeni punaparta. Rakastan, arvostan. Eniten yhdessä lähinnä nauretaan, kaikelle mahdolliselle.
k  - koti - Koti on minulle tärkeä paikka. Siellä puuhastelen niitä juttuja joista pidän. Reissusta on aina mukava palata kotiin. Parasta kotona on  rauhallinen tunnelma, jättilaismäinen untuvapeitto, tarkkaan harkittu valaistua, kaikki tarpeellinen ja vain sopivasti ylimääräistä. Koti on lepopaikka. Toisinaan kotona tehdään myös töitä, mutta se ei haittaa sillä koen työni hyvin merkitykselliseksi.

l  - lumi. Näin talven jälkeen lumi on ehkä vähemmän mielessä, mutta se tekee kaiken kauniimmaksi.
m - meri - Olen kasvanut lapsuuteni saaristossa ja merellä on voimakas merkitys elämässäni. Edelleenkin koen monet parhaat hetket merellä. Merellä on mieletön vaikutus murheisiin: se saa ne aina näyttämään pieniltä. Ehkä juuri oikean kokoisilta.

n - nervous breakdown - Olen ollut tosistressaaja. Huom aikamuoto. On ollut ihanaa ja kamalaa käydä läpi prosessi omien hermojen hallitsemiseksi. Suosittelen kaikille asian käsittelemistä. Elämää ei tarvitse kantaa alituinen stressaaminen.
o - oikeudenmukaisuus - Liian usein törmää itsekkyyteen. Oikeudenmukaisuus lentää usein romukoppaan kun tulee kyse rahasta tai valta-asemasta. Oikeudenmukaisuus on asia, johon itse pyrin parhaani mukaan. Toisinaan joutuu pettymään itseensäkin, mutta seuraavalla kerralla sitten paremmin.
p - pehmeys - Pehmeys on naisellista ja naisellisuus on upeaa, vai mitä! Toki sitä särmääkin pitää olla, mutta pehmeys on minulle kaunista. Pehmeys tekee myös hyvää ympäristössä. Pehmeä peitto, pehmoiset sukat, pehmeät hiukset...
r - rakkaus - Muistan kuinka joskus nuorempana itkin sitä että jos en koskaan rakastukkaan tulisesti kehenkään. En niinkään itkenyt sitä että jos minua ei rakastetakkaan :) No, onneksi rakkaus on löytynyt omasta itsestänikin. Yksi elämän tärkeimpiä asioita on RAKASTUA ja toki myös saada sitä rakkautta.
s - seksi 
t - tuoksut - Tuoksut tuovat elämään oman ulottuvuutensa. Ne herättävät tunteita ja luovat siltoja muistoihin. Metsämansikka, auringon lämmittämä maa ja höyryävä hevonen, merituuli, (kuivan) koiran turkki, juuri sahattu puu, terva, koivuvihta saunassa, räiskyvä nuotio, vanamo ja kosteat ruusut kesäsateen jälkeen, puhdas pesty villa, basilika ja mango ja juuri uunista otettu pulla, auringon paahtaman ihon tuoksu, hiekkaranta, eri teelaadut: parhaat tuoksut eivät ole välttämättä ainoastaan sitä Chanelia. Tästä kirjoitan lisää myöhemmin. Intohimooaihe nimittäin.
u - unelmointi - Olen unelmoija, mutta toisinaan arjen tiukassa otteessa joudun havahduttamaan itseni unelmoimaan. Unelmoin yhteisestä vapaa-ajasta mieheni kanssa, ratsastamisesta, matkoista kaukomaille ja lähikirpparille, auringossa rentoutumisesta,  pitkistä kesäpäivistä saaristossa perheen parissa, hetkistä hyvä kirja kädessä, kesäilloista ystäväporukassa… Unelmat harvoin ovat aineellisia tai kovinkaan mahdottomia toteuttaa. Niistä huomaa, mikä elämässä on todellakin tärkeintä.
v - vesi -Jos pitäsi valita joku elementti, se olisi vesi. Vesi virkistää juodessa, hyväilee ihoa, muuttuu vuodenaikojen mukaan hyvin kauniisti, rauhoittaa mieltä kauniilla liikkeellään ja heijastuksillaan.
y - ystävät. On ystäviä ja kavereita ja ihan kivoja tyyppejä. Ja kaikkia tarvitaan. Ystävät ei vaihdu elämänmuutosten mukana. Sidos on jossain paljon syvemmällä, kuten sisaruus. Kaikilla pitäisi olla oma Kaisa, kuten tapanani on sanoa.

å - Åbo - Jättihän se Åbo 15 vuoden aikana  lähtemättömän vaikutuksen. Turussa on mukava asua ja käydä:

Turussa on

a, meri ja vene + venepaikka lähellä = mahtavat merireissut.
b, törkeän halpa asua, vaikka Helsinkiin saatika New Yorkiin tai Tokioon verrattuna.
c, liian vähän mutta kuitenkin: kauniita wanhoja taloja.
d, hauskaa porukkaa eri puolilta Suomea.
e, leppoisaa. Kyllä siellä joku jaksaa edelleenkin pönöttää, mutta pääosin meno on mukavata.
f, joki ja jokilaivat = lötköttelyä rannalla ja bileitä sekä lounaita laivassa.
g, lyhyt matka pois kaupungista eli vartissa maalle.
h, maailman ihanin, hyväsydämisin ja kaunein isosisko perheineen.
i, Manhattanin kirppis :) ja kaikki muutkin löytöpaikat.

ä äiti

ö - Ölmos - Mahtavat pitkät hiekkarannat kotikyläni lähellä. Sinne löytää vain harvat ja valitut… Kannattaa ottaa teltta mukaan ja leiriytyä vaikka viikoksi. Nuorempana nappasin mopon ja hurautin päiväksi loikoilemaan. Eväät ja vesi pitää muistaa ottaa mukaan viimeistään Kärran kaupasta.

5 kommenttia:

 1. Ihana, raikas postaus! :)

  http://kotiani.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Näitä oli ihana lukea! Ja niin rauhalliset, kauniit kuvat, niin kuin aina. :)

  VastaaPoista
 3. Tää oli aivan ihana. Kiitos! Meillä olis MONTA yhteistä kirjainta, jos laatisin samanlaisen. :) Ölmos on mulle ihan tuntematon paikka, pitää pistää korvan taakse.

  VastaaPoista
 4. Ihana hei tää sun blogi, tiesin nimeltä mutta en kunnolla ole koskaan perehtynyt <3 Ihanasti kirjoitit! :)

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit, jee!