9/07/2014

SUNNUNTAISTUDIO


Pitkästä aikaa vietän viikonlopun kotona, ihan yksin. Kaivelin miehen vinyylikokoelmasta kuunneltavaa, napsautin levyn pyörimään ja tartuin kameraan. Huomaa, kuinka valo on jo vähentynyt kesästä. Jalusta ja pidempi valotusaika on tarpeen. Meille kotiin ei koskaan paista aurinko suoraan sillä ikkunat osoittavat pohjoiseen ja vastapäinen talo varjostaa. Iltapäivällä tulee pieni valonsäden, joka heijastuu tuon talon ikkunoista, 15 min ja sekin on poissa. Kodin valo on kaunis ja rauhallinen, mutta kuvaamiseen todella haastava. Haastetta lisää kellanruskea lattia, joka sävyttää kaiken valkoisen kuvassa. Peetan kanssa ollaan yhdessä kirottu keltaiset lattiat alimpaan helvettiin. Ja kamerakin vetelee aivan viimeisiään. Kamerakorjaajan ennuste vaikutti oikein huonolta... Pientä operointia tulee siis lähes aina tehtyä vielä koneella, mutta se onkin ihan lempipuuhaani :)


Olen keräillyt erivärisiä Kartio-laseja jo jonkin aikaa. Tuossa yllä on lempisettini: oranssi, pinkki ja metsänvihreä.4 kommenttia:

  1. Hahah voi keltaiset (tai oranssit!!) lattiat sentään.. Hyviä kuvia sä silti saat, ja teillä toi lattia näyttää aina jotenkin ihanan lämpimältä. Nätti valoheijastus tuolla nurkassa! Näyttää just semmoiselta levolliselta sunnuntailta, uninen tunnelma.

    VastaaPoista
  2. Iskin Johanna silmäni aivan samaan. Mielettömät sävyt laseissa! Ei kyllä pöllömmän näköistä muutenkaan.

    VastaaPoista
  3. Älyttömän ihanan väriset lasit! : )

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit, jee!