10/05/2014

KUN KIRISTÄÄ

Toisinaan on vain yksinkertaisesti crumpy olo. Taidan olla tulossa kipeäksi. Niinhän se usein käy kun saa suuren urakan valmiiksi. .. Hieman kaikki ärsyttää ja tekee mieli vain käpertyä peiton alle ja näyttää sieltä valitut käsimerkit sille joka uskaltautuu häiritsemään. Niveliäkin kolottaa. Muutama päivä on kulunut juuri näissä tunnelmissa. Onneksi olen yksin kotona joten voin kärttyillä ihan rauhassa ilman että kukaan sivullinen joutuu kärsimään. Olen yrittänyt lieventää olotilaani muutamilla pienillä hemmottelujutuilla, jotka hitto soikoon auttavat (sekin hieman ketuttaa) :1. Sängyssä loikoilu lehtiä selaillen.

Meidän sänky on ihanan pehmeä ja siellä on supermuhkea untuvapeitto. Tyynyjä on ziljoona.

2. Tuoksuttelu.

Juuri nyt on testissä tuo Diptyquen voimakas Tam Dao. Seuraavaksi aion tehdä kuumaa mausteista chai lattea ja työntää nenäni syvälle suureen mukiin.

3. Kynsien puunaaminen.

Pidän superlyhyistä kynsistäni. Lakkaan ne syksyisin ja talvisin mieluiten tummalla Essien Wicked- tai Bordeaux- sävyllä tai jätän kokonaan lakkaamatta. Ennen uutta lakkaa poistan vanhan lakan, öljyän kynsinauhat ja hieron samalla koko kädet. Se tekee niin hyvää...

4. Pehmoinen koti- ja työvaatetus.

Kun kiristää, korostuu se miltä iholla tuntuu. Vaatteet saavat olla superpehmoiset ja lämpöiset. Paras materiaali on silkki ja siihen päälle villaa. Alpakka on ihaninta. Toisinaan myös karkea puuvillafrotee on juuri nappiin. Nyt köpsin kotona velourhupparissa ja miehen shortseissa. Tuota kuvassa olevaa Acnen pitkää neuletta metsästän työpaidaksi.

5. Musiikki.

Hyvä musiikki saa ajatukset virtaamaan parempiin uomiin. Juuri nyt soi Forest Words. Se kuljettaa mielikuvituksen jostain kumman syystä ratsastamiseen, lämpöiseen harjakseen,  tumman vihreään väriin, pihkan tuoksuun ja viileään veteen. Ja ne jos jokin piristää.

6. Venyttely kuumassa suihkussa.

Tapani on istua suihkussa ja venyttää niskaa, käsiä ja jalkoja. Niskaa venytän niin, että painan pääni etuvasemmalle ja nostan vasemman käteni lepäämään pään päälle. Otan aikaa venytykselle niin pitkään kuin se tuntuu tarpeelliselta. Seuraavaksi on vuorossa toinen puoli. Jo pelkästään pään ja käden paino saa aikaan hyvän, rauhallisen venytyksen niskaan. Mitään repimistä tai nykimistä ei tarvita. Omalle keholleen pitäisi olla armollinen; hoivata ja hyväillä, pitää hyvää huolta.

2 kommenttia:

 1. HeidiM12/10/14

  Ah, tuo Acnen neule on niin hieno! Onko tietoa mistä tuollaisen voi löytää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti olen saanut kaupoista vaan ei-oota, mutta Acnen verkkokaupassa oli joku aika sitten. Mun pitäisi vaan päästä eka testaamaan koko ja hieman hiplaamaan matskua.

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!