3/10/2015

TURUSSA TAAS

Pinella -ravintola Aura-joen itärannalla
Muutama kuukausi turkuelämää on takana stadikeikan jälkeen. Muutto on ollut juuri sitä mitä osasin odottaakin: ihanaa, kamalaa, mahtavaa ja outoa. Muutos parempaan kun voi nimittäin olla toisinaan myös kivuliasta. Julkisivuremppa kotona pitkittää muutoksen ja myllerryksen keskellä asumista joten olo on ollut vähintäänkin epätodellinen ja eksynyt.

Muutama päivä sitten ymmärsin että voihan sitä kuvata ulkonakin. Taisi upeilla kevätkeleillä olla tähän osansa. Lopetin hetkeksi mörröttämisen ja nappasin kameran laukkuuni. Innostuin kuvaamaan ja myöhästyin tapaamisestakin kun kuljin katuja linssin läpi Turkua tutkaillen.

Turku on kaunis kaupunki. Täällä on väljää, puhdasta ja rakennuksia on mielenkiintoisesti eri aikakausilta. Olen alkanut katsoa sillä silmällä 70-luvun kerrostaloja sekä kaakeleita ulkoverhouksessa joita ennen vihasin. (Miehen pitää kuulemma sulatella tätä ilmoitustani hieman) Niin sitä ihminen kasvaa ja visuaalinen silmäkin avartuu. Puistojakin on, maalle kävelee vartissa ja kaupungin halkoo rauhallinen joki.sisustuksen Koodi Linnankadulla


Parin vuoden aikana Turkuun on rantautunut kokonainen ravintoloiden sinnikäs armeija, mutta sitävastoin pienet kivijalkamyymälät tuntuvat katoavan yksi toisensa perään. Se on surullista ja vähentää huomattavasti keskustan vetovoimaisuutta. Toriparkkisuunnitelmiin en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta toivon että keskustaa suunnitellaan ennenkaikkea kauaskantoisesti ja huomioidaan yrittäjien haasteet. (Yrittämistä ei ole tehty turhan helpoksi) Keskustaa ja jokirantaa on onneksi rakennettu oikein kauniiksi ja se palvelee tällaista yhteisen tilan kuluttajaa mainiosti, varsinkin kesällä.

Ihana pieni kaupunki!


6 kommenttia:

 1. Täällä on kanssa ilmassa orastavaa kiinnostusta 60-70-luvun vaihteen rakentamiseen. Olin aiemmin varma että jos jossain en halua koskaan asua, niin sen aikakauden taloissa. Nyt olen tuore 1976 rakennetun kerrostaloasunnon omistaja ja oikeastaan hyvin viehättynyt asunnon tunnelmasta ja talon arkkitehtuurista :)

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vuosilukuhan meni väärin, 1967 se on rakennettu! :)

   Poista
  2. Juuri sen ajan arkkitehtuuri on alkanut kiinnostelemaan. Saa nähdä milloin ysärikämpät kolahtavat :)

   Poista
 3. Tervetuloa Turkuun, Sanni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!! Ihana blogi sulla! LOVE

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!