4/15/2015

ABIGAIL AHERN PAINT MOLE


Makuuhuoneen yksi seinä oli meille väärän värinen, joten päätimme maalata tai tapiseerata sen. Koska kaikki lempparitapettini ovat vuokra-asuntoon turhan tyyriitä, päädyin tällä kertaa maaliin. Huone on todella valoisa (normaalisti - ikkunat on edelleenkin peitetty), joten uskalsimme valita todella tumman sävyn sängyn taustaseinään. Mielelläni maalaisin koko huoneen tummaksi, mutta silloin luonnonvalo ei heijastuisi yhtä tehokkaasti koko huoneeseen. Yhdellä seinällä siis vain tällä kertaa mentiin!


Maaliksi valitsimme Abigail Ahernin maalin, sävyn mole, jota olen töissä sisustusliike Teatterissa ihastellut. Väri on reippaasti ruskealla murrettu harmaa. Todella maanläheinen ja rauhoittava sävy ja tuntuu kuin se olisi ollut tuossa koko ajan. Olemme etsineet kotiimme sopivaa harmaan sävyä ja siinä se nyt on. Samaa sävyä haluan muuallekkin kotiin, taustaksi valkoiselle, kirkastamaan lattiaa ja pehmentämään mustavalkoisuutta. Tuohon väriin on myös helppo yhdistää kirkkaita värejä joista pidän: oranssia, vaaleanpunaista, fuksiaa, sammalenvihreää, kirkkaankeltaista, liilaa...  sininenkin sopisi jos sitä osaisin omassa kodissani käyttää. Maali on laadultaan käsittämättömän peittävää ja jo yksi kerros antoi lopullisen sävyn. Toinen kerros teki seinästä tasaisen värisen.

"Orkideakin" on Teatterista ja tässä kuvassa se tuleekin oikein kauniisti esiin.

Pussilakanan löysin Stockan löytökorista eilen ja se pääsi suoraan käyttöön. Tykkään siitäkin ihan valtavasti... Kokonaisuuteen himoitsen vielä napitettua sängynpäätyä. Se voisi olla valkoista samettia, ehkä.

Tuolta löytyy vähän ennen-kuvaa. Nyt ikkunanpuitteet on vaihdettu valkoisiksi, mutta ikkunat on edelleenkin peitetty, sillä ulkorappaus on juuri nyt käynnissä.

8 kommenttia:

 1. Huima väri! Tunnelmallinen hämyisä ja silti kuulas, kuten makkarissa kuuluukin. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määki tykkään!! Huima on oikein osuva adjektiivi :D

   Poista
 2. Kaunista! Olenkin ihastellut näitä Abigail Ahernin maaleja ulkomaisissa lehdissä ja lukenut innokkaasti hänen blogiaan. Mielenkiintoista nähdä nämä kuvat ja kuulla, että maaleja saa Teatterista!. Hauska sattuma myös se, että koemaalailin hetki sitten Farrow & Ballin Mole's Breath sävyllä, ja mietin sitä keittiöön (kuvia ja juttua blogissani). Sen jälkeen ajatus makuuhuoneen maalaamisesta tuolla sävyllä onkin alkanut houkuttamaan. Hyvin samantapainen sävy kuin tämä Mole ja nimikin melkein sama. :) Tulee mieleen Ilse Crawfordin ja Ett Hemin maanläheinen värimaailma… Tykkään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kuvia sulla blogissa! <3 Kyllä maalissa ja maalissa ON eroa...

   Poista
  2. Voi kiitos ja samoin! <3 Se on just näin.

   Poista
 3. Todella intensiivinen mutta pehmeä lopputulos! Upea väri ja kauniisti tulee valkoinen orkidea siitä esille. Pussilakanat ovat todellinen löytö! Kaunista ja levollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valkoinsta valkoisella ja huono valo on ollut aika yksitoikkoinen kokonaisuus... Nyt on vähän enemmän voimaa tässäkin kodissa.

   Poista
 4. Anonyymi9/4/16

  Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit, jee!