5/30/2015

IDEOITA KESÄLOMAREISSUUN : HANKO

aurinkovarjo JYSK, pyyhe FDS

Risotto Nicolas Vahegrilli FDS


Kirjoittelen tulevissa postauksissa hieman kesälomareissuideoistamme. Nyt ensimmäisenä on vuorossa Suomen Etelä eli Hanko, joka vei sydämemme viime kesänä. Sinne suuntaamme myös tänä kesänä useampaan otteeseen. Hankoon ajoimme veneen sijasta autolla ja jopa yövyimme autossa. Lainassa oli iso farmari, jonka perään petasimme mukavan yöpymispaikan futonista, kunnon peitoista ja tyynyistä. Autossa nukkuminen oli ihanaa Helsingin kiehuvan ydinkeskustan jälkeen. Aamulla sai heräillä merilintujen ääniin ja pulahtaa suoraan mereen aamupesulle. Aamukahvit ja lounasrisotot keitettiin Trangialla. Jos autossa nukkuminen ei innosta, löytyy Hangosta toki myös runsaasti laadukasta hotellitarjontaa kauniista vanhoista pitsihuviloista.

Itse vietin aikani Hangossa hiekkarannalla, joita pienessä kesäkaupungissa on kilometritolkulla. Punatukkaiselle ja herkkähipiäiselle miehelle viritettiin riippukeinu kahden käppyrämännyn väliin puolivarjoon. Ruuhkaisimmat rannat ovat aivan keskustan liepeillä, mutta rauhaa rakastava löytää parhaimmillaan aivan oman rannan hieman syrjemmästä. Esimerkiksi Gunnarstrand on selvästi rauhallisempi. Itse ihastuin Kolavikenissä sijaitsevaan Bellevue beachiin, ehkä osaksi hieman nimenkin takia. Kolavikenissä on Hangon maamerkit, kylpyläajoista muistuttavat valkoiset uimakopit ja rannalla on myös lapsille satumainen suuri vesikaruselli.
Lomamatkalta löysimme myös uuden harrastuksen suppauksen (stand up paddling). Laudat vuokrasimme keskustan cafe Regattasta. Tyynessä ja matalassa Itälahdessa oli turvallistua harjoitella uutta vesiurheilulajia.Hangosta löytyy siis sekä rauhaa että menoa. Me päädyimme aivan extompore seuraamaan esteratsastuskisoja ja toisella reissulla keskelle jenkkiveneiden kokoontumisajoja. Löysimme mielenkiintoisia kirpputoreja, kahviloita ja syrjäisiä rauhallisia poukamia.


ps. pussirisotot, kuten tuo Nicola Vahen sienirisotto, ovat retkeilijän herkkuja. Sekaan pikkuisen valkkaria ja tuoreita lisukkeita maun mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit, jee!