6/26/2015

IDEOITA KESÄLOMAREISSUUN: TURKU 1

Vihdoin pääsin lempiaiheeseeni Turkuun. Turku ei taida olla kovin kovassa huudossa noin yleensä, joten saanen haastaa ennakkoluulot. En itse ole turkulainen alkujaan, mutta täällä yli 15 vuotta asuneena ja takaisin vapaaehtoisesti palanneena olen todellakin löytänyt pienen kaupungin rauhan ja sykkeenkin. Listailenkin tähän ja tuleviin postauksiin kivoja juttuja Turusta. ( Huonoina puolina mainittakoon vähäiset luovan alan työpaikat, kehno ostovoima, hieman harvahko julkinen liikenne ja ihan törkeän ruma murre! Mutta hei, onneksi on Rauman-murre. Se on vielä vähän kamalampi :)

Eli, kun tulet Turkuun, tässä sinulle muutama vinkki, jotta reissusi on kaunis ja mukava:

1. ILMAINEN WC (kuva yllä)

Jokaisella kaupunkilomalla yllättää vähintään pissahätä. Turusta hyvä ratkaisu tähän tilanteeseen löytyy uusitusta Kauppahallista. Turun Kauppahallin wc-tilat sijaitsevat rakennuksen kummassakin päässä, aivan ulko-ovien läheisyydessä. Wc:t ovat vapaassa käytössä ja oikein siistit (ainakin toistaiseksi). Pidän kovasti niiden valaistuksesta, joka on sekoitus luonnonvaloa ja lämmintä hehkulamppuvaloa ja kokovartalopeilikin löytyy.

Kauppahallissa kannattaa vierailla noin muutenkin, sillä sieltä löytää mm. Suomen kauneimman ja pienimmän Alkon, Tannisten herkut, laadukasta lihaa ja kalaa sekä monipuoliset lounaat.

Muita Turun avoimia wc-tiloja voit löytää mm. Stockmannilta ja Wiklundilta.

2. JOKIRANTAA YLÄJUOKSUUN

Jos kaupunki alkaa ahistamaan, kannattaa suunnistaa jokirantaa "ylöspäin", eli poispäin satamasta. Matkalla voi ihailla kirkon puolella siljaitsevia kauniita vanhoja rakennuksia. Toisella puolella jokea kulkee katettu laituri, joka myöhemmin vaihtuu hiekkatieksi. Tätä pitkin voi vaeltaa Halisten kosken kautta maalaismaisemiin. Eli kun kävelet sinnikkäästi joen rantaa toisella puolella kuin kirkko niin päädyt tälle laiturille.

Turussa hienointa onkin juuri jokiranta, sen luonto sekä laadukkaat ravintolat ja kahvilat. Niihin palailen, ja sitä ennen voit lukaista Eevan ajatuksia näistä maisemista


2 kommenttia:

 1. Turusta on tullut joka kesäinen must visit kaupunki ja siitä on muodostunut siskojen kanssa perinteinen päiväreissu kohde, sieltä löytyy kaikki mitä päiväreissuun vaaditaan: jokilaivat, ihanat ravintolat, Gaggui kaffela, kauniit sisustusliikkeet ja ihanat rantakohteet.

  Turun museon Riviera-näyttelyyn täytyy ainakin tutustua tänä kesänä. Vinkkejä hyviin brunssipaikkoihin otetaan ilolla vastaan! :)

  Olisi kiva kuulla myös miten viettää täydellinen Turku-päivä? :)

  Aurinkoista viikkoa!
  Lora

  P.S. Löysin blogisi jo viime kesänä mutta nyt vasta sain aikaiseksi naputella kommenttia. Tänne on kiva tulla inspiroitumaan; kauniita kuvia ja ihana asunto! Tänä kesänä on tarkoitus tehdä visiitti myös Peterzens Boathouseen ja yöpyä yön yli, luin paikasta viime vuonna blogistasi, kiitos paikkavinkistä! Ehkäpä sitä ehtisi kesälomalla myös Hankoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Olipa kiva kun kommentoit <3 Tuo täydellinen Turku-päivä meni mietintämyssyyn. Oikein mukava haaste, jota jo poikaystävän kanssa pureksinkin automatkan ratoksi. Turku-juttuja siis on tulossa monta postausta.

   Hyviä brunsseja on ainakin Blankon brunssi ja Aulan klassinen ja rento Jazz-brunssi. Niitä suosittelen.

   Aurinkoista kesää sinulle Lora! - Sanni

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!