6/28/2015

KOTI VALMISTUU


Meidän koti alkaa olla jo melko valmis. Tai no, niin valmis kuin muttuva koti voi olla. Viihdytään täällä ihan mielettömän hyvin ja kodin tunnelma on juuri sitä mitä haimme: sees. Vielä kun saadaan ikkunat auki niin kyllä kelpaa. Räpsin muutaman kuvan, sillä aurinkoinen päivä tunki sinnikkäästi ikkunoita peittävien laastisten muovien läpi kotiimme ja antoi hieman valoa kuvaamiseen.
Makuuhuone tulee jäämään sellaiseksi, millainen se jo aika pitkään on ollut. Kalusteina on suuri sänky, minun mekko/laukkurekki, vanha senkki ja second hand -lammasmatto. Sängynpääty saattaa tulla jossain vaiheessa, mutta pidän aika paljon nyt noista suurista sohvatyynyistä, jotka tällä hetkellä ajavat saman asian. Tyynyt tulivat armaasta 15-vuotta vanhasta sohvastani, joka alkoi jo olla tiensä päässä. Sohvan istuintyynyt taas kierrätettiin olohuoneen lattiatyynyiksi. Katsotaan tuleeko käytettyä, vai meneekö eteenpäin. Tiedän muutaman karvakuonon, jotka takuulla ottavat pehmeät tyynyt pesäkseen, jos tyynyt eivät meille asetu.
Senkin päälle on kertynyt ihana viherpöytä, jossa aitojen kasvien joukossa on muutama "orkidea". (Vinkkinä muille "viherpeukaloille": Ne on ostettu sisustusliike Teatterista ja juuri nyt ovat -50%.) Tuota vehreyttä ihailen aina ennen nukahtamista.


Olohuone on ollut pitkään kesken, mutta nyt alkaa sisustaminen olla vihdoinkin loppusuoralla. Luulisin, että ainoa vielä tekemätön varma hankintamme on olohuoneen matto. Muutama taulu tulee kun on tullakseen. Pitäisi käydä valokuva-albumit läpi ja tilata painosta tulosteet. Olohuoneeseen on tilattu myös se suuri Stuan Eclipse-pöytä. Tuon pikkuriikkisen s-koon ostin loistavana superaleostoksena Koodista. Olohuoneessa on myös levarihylly, 3 metriä pitkä seinähylly, Zettel`z-valaisin  ja suuri kahdeksan hengen teak-pöytä moninaisine tuoleineen. Niistä nappailen kuvia viimeistään kun ikkunat aukeavat.

Tällä hetkellä koti on hyvin lempeän värinen. Lisää värejä tulee tyynyistä, tauluista, kukista ja pitkin asuntoa vaeltavista arkisista tavaroista. Meidän kodin pohjan on oltava hyvin rauhallinen, sillä välillä tarvitsen ympärilleni tyhjyyttä, sitä seesteisyyttä ja täydellistä harmoniaa. Tulossa on kuitenkin mm. neonpinkit pitkulaiset samettityynyt. Kangaskin on valmiina, mutta en ikinä muista ottaa niitä mukaan töihin Teatteriin ommeltaviksi.

Meille molemmille on tärkeää myös että juuri nuo arjen pienet tavarat ovat kauniita. Olen todella huono laittamaan tavaroita takaisin kaappiin, enkä juurikaan nauti siivoamisesta. Kun tavarat on katseen kestäviä, ei hermoromahdus ole edessä aivan heti kun kodin kaaos pääsee valloilleen. Esimerkiksi allaolevaa Vitran tulitikkurasiaa ei tarvitse piilottaa laatikkoon kun on sytyttänyt kynttilät.

Myös kodin tuoksut ovat tärkeitä. Raapaistun tulitikun tuoksu, kynttilä, ulkoilma, syreeni, pulla, keittiön maustekaappi, palasaippua, aamukahvi, iltatee...
8 kommenttia:

 1. Ihana on. Nuo viides ja kuudes kuva ovat hienot, en meinaa saada katsetta irti.

  VastaaPoista
 2. Sulla on kyllä niin hyvä maku ! Upee koti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja WOWWW sun blogisi! Napsautin suoraan tuonne mun seurattuihin. Love at first sight! -Sanni

   Poista
  2. <3 <3 ihana illanpiristys tää vastaus - kiitos kovin, nyt hyvillä mielin nukkumaan !

   Poista
 3. Anonyymi22/7/15

  Heips! Mistähän oot löytänyt 3 metrisen seinähyllyn? Itse haluaisin kanssa niin pitkän, mutta toistaseks ei ole vielä löytynyt mistään :D -Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ostettiin liimapuuta Bauhausista ja siitä tehtiin. Samasta paikasta löytyi myös makean näköiset hyllynkannakkeet, joita tuon pituiseen hyllyyn kannattaa laittaa ainakin 3 kpl, jottei tule liian pitkää jänneväliä ja taipumista... -Sanni

   Poista
  2. Anonyymi24/7/15

   Aaaaahaa! Taidankin heti huomenna suunnata bauhaukseen! Kiitos tosi tosi paljon vinkistä!! :) -Anne

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!