6/26/2015

KUVAUSVINKKEJÄ JA IHANA KOTI 2/2

Hieman jatkoa Stellan, Mikon, Eevan ja Nikonin bloggaajailtaan ja kuvausvinkkeihin. Yllä räpsy Stellan huoneesta, joka oli suuri ja valoisa kuten Mikonkin huone. Huoneen keskellä oli suuri muhkea sänky ja muut vähäiset huonekalut oli rennosti sen ympärillä. Nämä kuvat otin ilman jalustaa, joten lyhyempi valotusaika aiheuttaa harmillista suttuisuutta kuvaan. En voi syyttää kuin itseäni, laiskuudesta, sillä olihan se nyt selvää että koti on upea ja sitä on pakko saada kuvata.

Aiheenamme oli kuvaamiseen liittyvät ongelmat, joista kirjoittelinkin tuossa edellisessä postauksessa. Keskustelimme myös kuvien jälkikäsittelystä eli kuvankäsittelystä. Suurin osa bloggaajista vaikutti käyttävän joko Photoshopia tai Photoshopin Lightroomia. Mikon ohje oli käyttää molempia rinnakkain, jolloin käsittely olisi näppärintä. Lightroomista Mikko ja Stella mainitsivat käyttävänsä varsinkin Upright-suoristusautomatiikkaa, jonka avulla kuvaa voi monella tapaa suoristaa helpommin kuin Photoshopissa.Itse otan kuvani RAW-kuvina ja käytän Photoshopin CC-versiota. Käytän aina kuvat Photarin kautta ja tarkastan niiden yksityiskohdat, rajauksen ja muutan kuvan oikeaan resoluutioon ja kokoon. Toisinaan joudun korjaamaan vääristymiä, suoristamaan horistonttia tai lisäämään kirkkautta / säätämään valoorikäyriä. Kun monelle kuvaajalle the juttu on kerralla mahdollisimman täydellinen kuva, itse nautiskelen kuvien kanssa jälkeenpäin näpräämisestä. Se toimii lähes meditaationa ja onkin yksi lempiharrastuksistani.

Tässä muutama perusvinkkini kuvankäsittelyyn Photoshopilla:


  • Tarkasta kuvan perspektiivi ja korjaa sitä tarvittaessa Edit-valikon Transform-työkaluilla.
  • Yksinkertainen kuvan suoristus onnistuu myös Ruler -työkalulla mittamalla ja Image -valikon alta löytyvän Image Rotation -käskyn avulla (Abilitary).
  • Rajaa kuva Crop -työkalulla.
  • Kuvan kokoa pystyt operoimaan Image -> Image size -työtilassa.
  • Kirkkautta voi säätää esim. Image -> Adjustments -> Curves -työkalua käyttäen.
  • Yksittäistä sävyä, esim. valkoinen voi korjata  Image -> Adjustments -> Selective Color -värinkorjaustyökalulla.

Kuvan asetelmaan / asetteluun Mikko ei halunnut paljoa ottaa kantaa. " Se on sinun kuvasi. Voit päättää aivan itse millainen se on." Ja sehän se mahtavaa blogikuvaamisessa onkin. "Testaile, liiku ja liikuta tavaroita." Siinä oli Mikon vinkit, jotka itse myös allekirjoitan.

Täältä voit lukaista vielä ihanaisen Lauran ajatuksia illasta.

Ullanlinna on paikkana kiehtova; jollain mystisellä tavalla raukea ja unelias. Ja sellaisesta tunnelmasta pidän. Ilmassa voi haistaa läheisen meren suolaisen tuoksun ja ohikulkevien ihmisten erilaiset eksoottiset hajuvedet.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit, jee!