6/12/2015

OLOHUONE

Olohuoneeseen saapui sohvapöytädueton ensimmäinen osa. Espanjalaisen Stuan Eclipse-pöytä koossa L tuli eilen ja se on todella kaunis. Odottelemme muutaman viikon vielä suurempaa pöytää eli Eclipsen kokoa XL. Ostoprosessista olen päättänyt kirjoittaa aivan oman postauksen, joten jätän ne jutut tuonnemmaksi. Eclipse-pöytä on muodoltaan hyvin kutkuttava, orgaaninen epäsymmetrinen ovaalimuoto. Itseäni kiehtoo sen pyöreät muodot ja keveys, joka on tarkkaan suunniteltujen liitosten tulos; pöydän jalat kiinnitetään kanteen ruuvaamalla ja kantaosa on selvästi suunniteltu juuri tätä pöytää varten.

Olohuoneeseen on rullannut myös isältäni saatu Taalintehtaan ruukin vanha kärry. Siinä on hauskasti samaa pyöreää ja kevyttä muotokieltä kuin Eclipsessäkin. Olohuoneeseen on tullut mm. myös paikallisella puusepällä teetetty levysoitintaso, uusia hyllyjä ja muuta pientä uutta. Nyt odottelemme vain remontin loppumista jotta pääsen kuvaamaan teille koko huonetta luonnonvalossa.

Siskolta saamani Kupoli-valaisin on löytänyt hyvin paikkansa myös Turun kodissamme. Toisinaan valaisin on olohuoneessa, toisinaan taas makuuhuoneessa lukuvalona. Voisin hyvin hankkia myös toisen samanlaisen.

Olen tykästynyt kovasti tuohon Alfredo Härbelin suunnittelemaan Iittalan valmistamaan maljaan.
8 kommenttia:

 1. Minä taas olen tykästynyt kovasti noihin nahkanojatuoleihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siinä on sohva ja nojatuoli. Miehen valinta, joista itsekkin tykkään koko ajan enemmän. Vintagea :)

   Poista
 2. No nyt jäi kutkuttamaan, miltä pöydät näyttävät yhdessä. :) Kärry tosiaan sopii hyvin pöydän pariksi, missä käytössä se on alunperin ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Settiä voi käydä ihailemassa etukäteen Annen kotona Muoti mielessä -blogista. Mutta lupaan napsia paljon kuvia kun pöytä tulee ja saadaan ikkunatkin paketista. Kärryn alkup. käyttötarkoitusta en tiedä. Tehtaan sulkuhuutokaupasta isä sen minulle osti ja toisenkin hieman erilaisen. Voisi ehkäpä olla jonkinlainen työkalukärry.

   Poista
 3. IHANAA IHANAA! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Henna <3 JA ihanaa juhannusta teijän poppoolle!!

   Poista
 4. Tosi kivan näköistä, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirka :) Tässä se koti vihdoin hiljalleen rakentuu! Jee!

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!