8/09/2015

IDEOITA KESÄLOMAREISSUUN: FISKARS VILLAGEAjeltiin perjantaina Turusta Fiskars Villageen Raaseporiin. Matkan syynä oli miehelle järjestämäni yllätyssynttärimatka ja matkan päämäärä paljastui hänelle vasta kun osoitin Fiskars-kylttiä edessämme. Automatka Turusta Fiskarsiin kestää 1 h 20 min ja Helsingistä suunnilleen saman verran. Fiskarsissa ollaan käyty muutaman kerran aiemminkin yhdessä, lähinnä koulujuttujen merkeissä, mutta tällä kerralla yövyimme ensimmäistä kertaa ruukkikylässä.

Olin pakannut autoon anopin kanssa yhdessä valmistamamme pikniktarpeet, jotka nautimme leveän puron rannalla, pitkän hirsipöydän äärellä, jonka olin liinoittanut valkoisella kankaalla. Ihmeellisen kaunis piknikpaikka sijaitsee aivan Fiskars villagen keskustassa, Makasiini-rakennuksen takana, Secret Garden -putiikin edessä.

Majoituksen varasin Tegel-hotellista, joka on viihtyisä, nimensä mukaan vanhaan tiilitaloon rakennettu parin kymmenen huoneen hotelli. Tegelin huone oli upea valtavine ikkunoineen ja Nikarin kalusteineen. Hotellin henkilökunta oli mahdottoman symppistä ja ystävällistä. Sitä arvostan!


Lauantaiaamuna lähdimme kiertelemään kylää. Ajoimme ensin aivan joen yläjuoksulle aamu-uinnille tummaan veteen ja paluumatkalla pysähdyimme ihailemaan Karin Widnäsin taloa, jossa kerran aiemmin olemme vierailleetkin. Studiokoti on yksi Fiskarsin huippukohteista ja kauneimmista kodeista, jossa koskaan olen saanut vierailla. (Pyrskähdin aikoinaan vierailullamme itkemään, niin vaikuttunut tilasta olin...) Tällä matkalla emme kuitenkaan käyneet kylässä keramiikkataiteilijan kodissa vaan ajoimme tutkimaan lähelle rakennettua makeaa skeittiparkkia ja piipahdimme aivan sen yläpuolella sijaitsevassa puutarhaliikkeessä sekä Desicon kynttiläpajassa. Kummastakin löysin myös kotiintuomisia.

Kiertelimme putiikeissa, vierailimme Rekolan panimossa ja kävimme myös tutustumassa Kuparipajassa tänä vuonna esillä olevaan We love wood(s) -näyttelyyn, joka oli oikein inspiroiva.Tässä vielä tiivistetysti vinkkini Fiskars Villageen:


1. Hotelli Tegel.

2. Piknik Makasiinin takana, joen varrella tai Baklura-tanssilavalla. Mukaan tietenkin paikallisen Rekolan pienpanimon olutta.

3. Pulahdus tummaan jokiveteen joen yläjuoksulla, paikallisten suosimalta laiturilta.

4. Romanttinen kävely pitkin jokivartta.

5. Karin Widnäsin studiokoti.

6. Uusi skeittiparkki ja sen vieressä oleva Vanha naveetta, jossa ihana puutarhaliike ja Desicon tehtaanmyymälä

7. Kuparipajan vaikuttava We love wood(s) -näyttely.

2 kommenttia:

  1. Ihanasti olet saanut vangittua Fiskarsin tunnelmaa näihin kuviin, ja aikamoisen ihanalta näyttää myös tuo teidän piknik-kattaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Laura! Fiskars on ihan mielettömän tunnelmallinen paikka. Antoi kauniin muiston tälle kesälle...

      Poista

Kiva kun kommentoit, jee!