8/26/2015

LOUNGE

Naurattaa ihan, miten hitaasti saadaan koti tällä kertaa kuntoon ihan viimeistä myöten. En jaksaisi vempata sen kanssa yhtään ylimääräistä, mutta pikkuisen on budjettivajetta toteuttaa homma kerralla. Olkkarin matto on edelleenkin hakusessa ja paikkaa pitää valkoinen vanha räsymatto, jonka kaivoin siskoni vintiltä. Maton olemme aikoinaan saaneet ilmaiseksi Portsa-päiviltä. Joku ei sitä ollut jaksanut autottomana pestä, joten heitimme maton tarakalle, bussilla saaristoon ja pesimme. Ihan kelpo matto siitä tuli. Olohuone kaipaa kuitenkin isompaa mattoa ja jotain muuta kuin valkoista, sen mattoa kotiin kiikuttaessani tiesinkin.

Olen tsekkaillut erilaisia harmaita ja pellavan värisiä villamattoja sekä juuttimattoja, mutta lattian väri on todella haasteellinen, varsinkin tuon juutin kanssa. Harmaa taas kääntyy liian usein kylmään sävyyn. Toki rahalla saisi, mutta... Ensinnäkin sen muutaman tonnin laitan tällä hetkellä muualle ja toisaalta olen todella varovainen ostamaan oikeastaan mitään suurempaa tavaraa, mikä ei tule kierrätyksestä. Tämä saa olla tässä nyt ainakin hetken. Ompahan jotain pehmeää mihin astua. Pidän kovasti maton pörröisistä "raidoista". Tämän tyyppinen matto isompana ja eri väreissä kävisi varmasti kaupaksi.Valkoisen sohvan runko-osa saatiin vihdoin varastoitua. En siitä millään raaski luopua, niin hyvä sohva se on ollut. Ilmaiseksi saatu vintage-nahkasohva ja nojatuoli ovat kuitenkin mukavan kevyet tämänhetkiseen fiilikseen ja käyttöön.

Löysin vielä vaatekomeroon hautautuneesta muuttolaatikoista String-hyllyn, jonka ajattelin kiinnittää sohvan ylle seinälle kasvihyllyksi. Vehreyttä ei ainakaan talvella ole kotona liikaa, vaikka asunto alkaakin jo muistuttamaan viidakkoa. Suuria tauluja ja puisia kehyksiä pehmeänvalkoisella paspalla kaipailen seinille...

6 kommenttia:

 1. Onpa hyvä tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Pikkuisen lisää pehmeyttä niin se on siinä :) Vihdoin!

   Poista
 2. Anonyymi26/8/15

  Ihana tunnelma aina sinun kuvissasi, täältä saa rauhaisaa ja hyvää mieltä!

  Voisikohan maton värjätä? Siis kun on puuvillaa, niin siinä mielessä kyllä, mutta noin koon ja painon puolesta tietysti vaikea. Olen lukenut parinkin bloggarin värjänneen sohvanpäällisiä ja voi olla, että muistan väärin, mutta muistaakseni toinen osti värit ja värjäyksen teki pesula. Tosin hintaa kertyy väreistä ja työstä sitten jo aika paljon.

  Paula Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniisti sanottu, kiitos. Nyt täälläkin on hyvä mieli :) Värjäys on käynyt mielessä tämän ja erään toisenkin maton kanssa, mutta pelkään että tuhoan matot pahanpäiväisesti. Oikean sävyn saaminen ekalla on varmasti aivan mahdotonta. Ja saattaisi tosiaan tulla kalliiksi...

   Poista
 3. Oi tuota lattiaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lattian kanssa mulla on vähän mixed feelings... Puu on ihana matsku, mutta sävy vähän hankala, liian keltainen. Sille tekisin jotain jos asunto olisi oma.

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!