8/03/2015

TYÖPISTE / RUOKAPÖYTÄ

Meidän suuri second hand -ruokapöytämme on ollut kovassa käytössä. Aiempien asuntojen pyöreät pienet ruokapöydät (nekin second hand) ovat lainassa muissa talouksissa, mutta ihan en ole vielä suostunut niistä täysin luopumaan. Ne ovat oikein mieluisia kumpainenkin ja toivon, että saisin joskus jommasta kummasta kahvittelupöydän johonkin tulevaan asuntoomme. Toki jos tulevaisuuden asunto on pienempi, tulee toisesta taas varmaankin ruokapöytämme.

Koska halusimme pyhittää makuuhuoneen sängylle, ei huoneeseen sijoitettu tietokonetta. Makuuhuoneessa on runsaasti tilaa, joten sinnekin kone siis hyvin mahtuisi. Nyt iso Macimme on ruokapöydän toisessa päädyssä ja työ-/ruokailuhuoneena toimii olohuone. Ratkaisu on toiminut hyvin, sillä pöydässä mahtuu edelleenkin ruokailemaan helposti 6 henkeä, kun koneen kääntää toiseen päätyyn. Usein kaveriporukalla iltaa istuessa joku tykkää näprätä koneella, osa pelaa ja juttelee pöydän äärellä ja loput konkkaronkasta hengailee viereisessä sohva-loungessa ja kuuntelee levyjä. Tykkään kovasti suurista tupakeittiö-tyyppisistä ratkaisuista, joissa perheen ja ystävien kanssa voi hengailla yhdessä.Pöydän takana kulkee 3m pitkä hyllylevy, jossa on käden ulottuvilla kaikkea tarpeellista, jota ei viitsi pöydälle levittää. Siihen saan myös tehtyä pieniä ja vähemmän tarpeellisia esineasetelmiani kun sille päälle satun. Hyllylevy ja kannakkeet ostettiin Bauhausista. Kolmen metrin puulevy maalattiin valkoiseksi ja kiinnitettiin seinään neljällä kannakkeella.

Tuolit ovatkin sitten vielä täysin sillisalaattia, sillä pientä erimielisyyttä asiasta vaihteeksi on :) Kukkapuron Skaala-tuolit odottelevat valmiina varastossa verhoilua... Yksi tuoleista on testauksessa, josko ne olisivat tämän asunnon tuolit tällä kertaa. Toisaalta pitkään koneen ääressä istuessa on välillä ihan mukavaa vaihtaa tuolia. Mutta visuaalisesti huomattavasti yhtenäisemmän ja rauhallisemman kokonaisuuden saisi, jos osaisi päättää mitä tuolia pöydän kanssa kerää tai käyttää.

Tuo taustan tauluseinäkin on vihdoin alkanut muotoutumaan. Muutama kiva juttu sinne onkin luvassa  ihan lähiaikoina.

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä, Sanni!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Saija!!! Kämppä alkaa näyttää vähitellen asuttavalta :)

   Poista
 2. Aivan jumalainen ruokailutila. Valaisin, taulut, pöytä ja istuimet - upea esineiden sinfonia.

  VastaaPoista

Kiva kun kommentoit, jee!