12/13/2015

JOULULAHJAVINKKI VOGUE, ELLE, ELLE DECOR JNE...

Unohdan arjen tuoksinnassa itsekin välillä, että lehtiä ei aina tarvitse lähteä sieltä kaupasta hakemaan. Vietin lauantai-iltaa kotona kylpytakissa liehuen ja lehtiä selaillen. Kaikki lehdet tuntuivat kuitenkin jo aivan hiirenkorville luetuilta. Onneksi muistin kirjaston e-lehtivalikoiman, josta latasinkin itselleni uuden Voguen, Ellen, Elle Decorationin, Harpers Bazaarin ja National Geographyn ja NG Traveler -lehdet. Ei loppunut lukeminen noin ihan heti kesken.

Laajin kirjaston e-lehtivalikoima taitaapi olla tällä hetkellä Helsingin alueen Helmet.fi-sivustoilla. Käyttämiseen tarvitsee Helmet-kirjastokortin. Myös muilla kirjastoilla voi olla e-lehtiä valikoimassaan ja itse käytän myös Blankan e-kirjastoa, sillä syntyjään saaristolaisena olen hakenut tietenkin myös paikallisen kirjaston kortin. Turun kirjastoilla ei vielä ole e-lehtiä kotoa ladattavissa, mutta alkuvuodesta saattaisi kuulemma ehkä tulla... Jokaisella on siis oikeus hakea minkä tahansa kirjaston kortin, mutta paikanpäällä piipahtamisen se aina vaatii.
Tästä voisi ehkä olla ainesta jopa joululahjaan, vai mitä olette mieltä? Itsestäni ainakin tuntuu, että kaikilla on jo aika pitkälti kaikkea, ainakin tavaraa. Jospa opettaisitkin jonkun läheisesi käyttämään e-lehtiä ja e-kirjoja tai jos se tuntuu liian tekniseltä, nappaisit vaikka mummoasi tai isääsi käsikynkästä ja saattaisit tutkimaan lähikirjaston aarteita. Kirjastoista kun löytyy paitsi niitä kirjoja, myös valtavat määrät sanoma- ja aikakauslehtiä, erilaisia tapahtumia ja tiloja. Itse käyn usein kirjastossa tulostamassa, sillä tulostihan se nyt olisi ihan vihonviimeinen sisustuselementti omassa kodissa :D4 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta.
  Aiemmin Oulun kirjastossa ei ole ollut mahdollista, mutta nyt jotain saatavilla.
  Pitää pyhinä tutustua tarjontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Oulussa pitäis olla kans e-lehtiä ja kannattaa tietty tehä hankintaehdotus jos joku must-lehti puuttuu :) ja se Oulun pääkirjasto on upee!!

   Poista
  2. On se vähän DDR tyylinen :),
   mutta kiva siellä on käydä, kuten myös viereisessä, samantyylisessä teatterissa.

   Poista
  3. Joo, mä kävin kerran lounaalla siellä teatterin ravintolassa. Vaikutti mielenkiintoiselta!! Harmi etten ehtinyt pikareissulla muuta Oulusta tsekkaamaan kuin juuri kirjaston ja sen ravintelin :)

   Poista

Kiva kun kommentoit, jee!