1/30/2016

BERLIINI-VINKKEJÄ


Terveiset Berliinistä (ja juuri nyt myös influenssapotilaalta sängynpohjalta). Viettettiin viimeviikonloppu pe-su koko satapäisen toimistomme kanssa Berliinissä. Hoidettiin perjantaina muodollisuudet alta pois ja sitten juhlittiin. Aikaa kaupunkiin tutustumiseen jäi mukavasti koko lauantai ja sunnuntaipäivä.

Sain ennen lähtöä hyviä Berliini-vinkkejä ystäviltäni. Suosikikseni nuosi Saanan linkkaaman sivuston 12 hrs in Berlin -kohteet, joista piipahdin mielettömässä paperitarvikeliikkeessä Modulorissa, viihtyisässä Markthalle Neun -kauppahallissa lounaalla sekä harvinaisen trendikkäässä Voo-storessa. (yllä muutama herkkupala liikkeestä) Ainakin näissä kolmessa kohteessa suosittelen piipahtamaan Berliinin-reissulla.

Berliinissä välimatkat keskuksesta toiseen ovat suurkaupungille tyypillisesti pitkiä. Itse pitkän istumatyöviikon ja lentomatkan jälkeen kävelin mielelläni paikasta toiseen, usean kilometrin välimatkoista huolimatta. Kävellessäni piipahdin välillä kahvilaan kupposelle ja tarkistamaan reittiäni verkosta kahvilan wifin avulla (Starbucks on tässä aina varma, vaikkakin tylsä valinta). Latasin ennen matkaa kännykkääni Ulmon Berlin-sovelluksen, jonka avulla oli helppo suunnistaa ja etsiä kohteita aihealueittain. Sovelluksen kartta toimii myös offline-tilassa, mikä on tietenkin oikein hyödyllistä.

Berliinissä riittää toki katseltavaa ilman ennakkosuunnitelmaakin. Kaupunki on täynnä upeita vanhoja rakennuksia, kauppoja ja varsinkin kahviloita. On vaan harmillista jos kotiin päästyä huomaa, että jokin todellakin must-kohde on jäänyt näkemättä tai että on tullut kierreltyä aivan väärillä kulmilla. Alla muutama kuva Saint Jacobi -kirkosta, jonne kävelin aivan sattumalta. Hetki lumisateen aikaan oli kuin suoraan Narnian-saduista, joita rakastan...Itseltäni on mennyt aivan ohi ruotsalainen H&M:n sisarketju &Other stories. Berliinissä kävin muutamassakin ketjun liikkeessä mm. Mittessä. Pidän kovasti siitä miten liikkeessä on kaikki aivan linjassa keskenään, silti ilman että lopputulos on tylsä. Jäipä kaupasta mukaani musta pitkähihainen viskooimaksimekkokin kevääksi.


Tässä vielä hieman laajempaa listaa kohteista, joita suosittelen:


1. Holokausti-muistomerkki, joka on vaikuttavin muistomerkki jonka koskaan olen nähnyt tai oikeastaan kokenut... Vieläkin kulkee kylmät väreet kun kirjoitan tätä.

2. Lafayette-tavaratalo, ranskalainen tavaratalo, jossa voi hypistellä merkkilaukkuja ja -vaatteita sekä uppoutua tutkimaan alakerran herkkuosaston antimia.

3. Markthalle Neun, todellinen kauppahalli ja katuruokakeidas jossa suosittelen maistamaan onigiria ja kuumaa omenapunssia. Kaunis miljöö sekä välitön tunnelma.

4. St Jacobi -kirche/kirkko, johon päädyin aivan sattumalta. Kirkko oli kuin suoraan Narnian-tarinoista joita luen aina vaan uudelleen, heti kun vaan ajattelen että olisin hieman jo unohtanut...

5. Voo-store, trendikäs vaateliike ripauksella lifestyle-kamaa kuten kirjoja, kynttilöitä, tuoksuja sekä sisustusesineitä. Liike sijaitsee syrjässä sisäpihalla ja on todella vaikea löytää... Mutta etsivä palkitaan! Kaupan yhteydessä on myös kotoisa kahvila.

6. Modulor, jokaisen paperitavaran ystävän valtavankokoinen unelmakauppa. Vastaa kooltaan suunnilleen K-rautaa.

7. Aesop  Berlin - ja tämänhän keksin itse tietenkin vasta jälkikäteen, joten menkää, oi menkää te. Vihreä sisustus näyttää niin upealta kuvissa!Seuraavana matkakohteena on Tukholma, pre-häämatka ja Stockholm furniture fair 2016.

1 kommentti:

  1. Uudempia Berliini-vinkkejä näyttäisi löytyvän Tripsteri.fi palvelusta, www.tripsteri.fi/berliini

    VastaaPoista

Kiva kun kommentoit, jee!